Vezetők

Ugrás Biró Ferenc Pál életrajzához
Ugrás Holbusz Tímea életrajzához
Ugrás Dr. Dabóczi Kálmán életrajzához
Biró Ferenc Pál fotója
Biró Ferenc Pál fotója

Biró Ferenc Pál

elnök

1974-ben született Budapesten.

Tanulmányok

1998-ban az International Business School of Budapesten szerzett BA diplomát. 2011-ben minősített csalásvizsgáló (Certified Fraud Examiner, CFE) képesítést, 2014-ben pedig minősített · tanúsított egészségügyi megfelelőségi tisztviselő (Certified Healthcare Compliance Officer) képesítést szerzett.

Pályafutás

Szakmai pályafutását 1998-ban a KPMG könyvvizsgálati munkatársaként kezdte először Magyarországon, később Németországban (Frankfurt am Main).
2004-től az Avery Dennison Corporation, belső auditora (Kelet-Európa, Közel-Kelet, Afrika és az Egyesült Államok) volt.
2006-tól a Bristol-Myers Squibb cégcsoport megfelelőségi tisztviselője (compliance officer) Magyarország, Románia és Bulgária területén. 2007-ben csatlakozott az Ernst & Young globális tanácsadó céghez, ahol 2012-től már cégtársi szintig jutott el.

2020-tól a PwC Central & Eastern Europe csapatát erősítette partnerként. Tényfeltáró vizsgálatokkal és compliance szolgáltatásokkal foglalkozó csapatokat vezetett Magyarországon és a környező országokban, így Romániában és a Balkánon.

Holbusz Tíme fotója
Holbusz Tíme fotója

Holbusz Tímea

elnökhelyettes

1982-ben született Miskolcon.

Tanulmányok

2006-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán szerzett gazdasági diplomát.

Pályafutás

2006-2008 között a PKF Könyvvizsgáló Kft. könyvvizsgáló asszisztense, majd 2008-2013 között az AXA Bank Europe SA kontrollere.

2014 januárjától az uniós támogatások nemzeti ellenőrző hatóságának, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság (EUTAF) tagja.

2015-től igazgató-helyettes, majd 2018-tól a Különleges Vizsgálatokért Felelős Igazgatóság igazgatója, később a Főigazgatóság főigazgató-helyettese.

2022 novembere óta az Integritás Hatóság elnökhelyettese.

Dr. Dabóczi Kálmán fotója
Dr. Dabóczi Kálmán fotója

Dr. Dabóczi Kálmán

elnökhelyettes

1970-ben született Mohácson.

Tanulmányok

Közgazdász diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodási Karának Vezetésszervezés, illetve Marketing szakokon szerezte 1993-ban. Jogi szakokleveles közgazdász diplomáját 1997-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerezte. 2000-ben védte meg doktori disszertációját a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Posztgraduális Karának Management PhD programja keretében. 2007-ben közigazgatási szakvizsgát tett.

Pályafutás

1995-2000. között a Budapest Közgazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Gazdaságtan Tanszékén doktorandusz, tudományos munkatárs.

1999-ben, közel egy évig a MOL Rt. tanácsadója volt.

2001-től a Magyar Posta TETRA Rt. számviteli igazgatójaként és a gazdasági vezérigazgató-helyettes általános helyetteseként dolgozott.

2003-tól a Béres Befektetési Rt. kommunikációs tanácsadója, majd üzletfejlesztési igazgatója a cégcsoportban betöltött egyéb tisztségek mellett.

2006-tól a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (később KHEM és NFM) főosztály-vezetőjeként irányította, illetve felügyelte a hazai közösségi közlekedési szektort.

2011-től a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetőjének általános helyetteseként építette ki és vezette a Közlekedéstudományi Üzletágat és a Stratégiai Projekt Igazgatóságot.

2015 és 2019 között vezérigazgatóként és az Igazgatóság tagjaként vezette BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t.

2020 elején visszatért a KTI Közlekedéstudományi Intézetbe, ahol projektmenedzsment irányítási vezetőként segítette a hazai közlekedési rendszer fejlesztését.

2022 novembere óta az Integritás Hatóság elnökhelyettese.